Április 22. Nagypéntek
Hekkfilé fehérboros fokhagymamártással és rizzsel
A mélyhűtött halat előző este sós tejjel öntjük le, és hagyjuk a hűtőben kiolvadni. A sütés előtt leitatjuk róla a tejet, majd grillserpenyőben kevés olívaolajon aranysárgára sütjük. Közben egy másik serpenyőben egy kanál olívaolaj és egy kevés vaj keverékén megfuttatunk négy nagy gerezdnyi zúzott fokhagymát. Ha már finom illata van, megszórjuk egy kanálnyi liszttel, egy percig pirítjuk, majd felöntjük egy-egy deci száraz fehérborral és tejszínnel. Állandó keverés mellett kicsit beforraljuk, majd a grillezett halhoz tálaljuk. Leginkább rizs vagy újkrumpli illik hozzá, de finom párolt zöldségekkel is.
Sörtésztában sült hal
Habverővel összekeverünk 1,5 deci világos sört két tojás sárgájával és 0,3 deci olajjal, majd hozzáadjuk az előzőleg már habbá vert tojásfehérjéket is. Az egészet óvatosan elvegyítjük 15 deka liszttel, csipetnyi sóval. Az így elkészült masszába mártjuk, majd bő forró olajban kisütjük a besózott haldarabokat. Vegyes salátával és tartármártással tálaljuk.