Új Magyarország Fejlesztési Terv Logo
Oldalnavigáció: Nyitólap | Civil híradó | Hírarchívum | Minden napra, de most két recept
2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja

Április 22. Nagypéntek

 

Hekkfilé fehérboros fokhagymamártással és rizzsel

alt

A mélyhűtött halat előző este sós tejjel öntjük le, és hagyjuk a hűtőben kiolvadni. A sütés előtt leitatjuk róla a tejet, majd grillserpenyőben kevés olívaolajon aranysárgára sütjük. Közben egy másik serpenyőben egy kanál olívaolaj és egy kevés vaj keverékén megfuttatunk négy nagy gerezdnyi zúzott fokhagymát. Ha már finom illata van, megszórjuk egy kanálnyi liszttel, egy percig pirítjuk, majd felöntjük egy-egy deci száraz fehérborral és tejszínnel. Állandó keverés mellett kicsit beforraljuk, majd a grillezett halhoz tálaljuk. Leginkább rizs vagy újkrumpli illik hozzá, de finom párolt zöldségekkel is.

Sörtésztában sült hal

Habverővel összekeverünk 1,5 deci világos sört két tojás sárgájával és 0,3 deci olajjal, majd hozzáadjuk az előzőleg már  habbá vert tojásfehérjéket is. Az egészet óvatosan elvegyítjük 15 deka liszttel, csipetnyi sóval. Az így elkészült masszába mártjuk, majd bő forró olajban kisütjük a besózott haldarabokat. Vegyes salátával és tartármártással tálaljuk.

 
Kereső