Új Magyarország Fejlesztési Terv Logo
Oldalnavigáció: Nyitólap | Civil híradó | Hírarchívum | Egy tökös recept, hétvégére
2024. május 06., hétfő, Ivett és Frida napja

Sajtos-sonkás töltött tök


Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb tök
  • 1 húsleveskocka
  • 1 tasak gyorsrizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg mozzarella
  • 15 dkg sonka
  • fél csomag friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)

Elkészítés:


A tököt megmossuk, vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét. A leveskockát felforraljuk kb. 4 dl vízzel, és a rizst a dobozon feltüntetett ideig főzzük benne. Kivesszük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, leöblítjük hideg vízzel, lehúzzuk a héját, és kockára vágjuk.


1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. A mártást lassú tűzön, kb. 15 percig, főzzük.
2. A mozzarellát és a sonkát apró kockára vágjuk, a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Mindezt összekeverjük a rizzsel, sóval, borssal fűszerezzük, és megtöltjük a kivájt tököket.
3. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük, ráültetjük a tököt, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 480 kcal

Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

 
Kereső