Új Magyarország Fejlesztési Terv Logo
Oldalnavigáció: Nyitólap | Civil híradó | Hírarchívum | Minden napra egy recept
2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja

Április 15. péntek

 

Sonkás-hagymás lepény

alt

hozzávalók 6 főre 

  • 1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
  • 2-3 szál póréhagyma fehér része
  • 20 dkg nyers sonka
  • 1 ek  olaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
  • 15 dkg trappista sajt, reszelve

 

elkészítés 

  1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
  2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
  3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
  4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

 

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x40 cm
 
Kereső