Felhasználói menü
Április 15. péntek
Sonkás-hagymás lepény
hozzávalók 6 főre
- 1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
- 2-3 szál póréhagyma fehér része
- 20 dkg nyers sonka
- 1 ek olaj
- 4 tojás
- 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
- 15 dkg trappista sajt, reszelve
elkészítés
- A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
- A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
- A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
- A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x40 cm
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x40 cm
Kereső