Húsvétig-minden napra egy recept
Hamarosan húsvét, és sok-sok finom étellel szokás készülődni. Minden nap valami újat és érdekeset olvashatnak, aminek főszereplői természetesen a tojás és a sonka.
Íme a mai recept:
Április 19. szerda
Sonkával-sajttal töltött kelttészta
Hozzávalók 10 főre:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 ek víz
- 3 tojás
- só
- 30 dkg trappista sajt
- 40 dkg szeletelt gépsonka
Elkészítés:
- A lisztet a sóval összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint.
- Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojásokkal együtt.
- Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
- Kinyújtjuk a már megkelt tésztát 2 mm vékonyra, és 10x8 cm-es téglalapokra vágjuk.
- Mindegyik közepére rakunk 1 szelet gépsonkát, ami 1 cm-rel kisebb legyen, mint a tészta. Rá egy tetszőleges vastagságú sajtdarabot /sajtrudat /. Természetesen ez is kisebb legyen, mint a tésztánk.
- Feltekerjük, vagy csak ráhajtjuk a tésztát, és mindenhol jól lenyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék sütéskor.
- Tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és lekenjük tojással. 20 percig állni hagyjuk .
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük 10 -15 perc alatt.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési mód: alul-felül sütés