Új Magyarország Fejlesztési Terv Logo
Oldalnavigáció: Nyitólap | Civil híradó | Hírarchívum | Minden napra egy recept
2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja

Húsvétig-minden napra egy recept
 

Hamarosan húsvét, és sok-sok finom étellel szokás készülődni. Minden nap valami újat és érdekeset olvashatnak, aminek főszereplői természetesen a tojás és a sonka.

Íme a mai recept:

Április 19. szerda

Sonkával-sajttal töltött kelttészta
 

alt


Hozzávalók 10 főre:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 ek víz
  • 3 tojás
  • 30 dkg trappista sajt
  • 40 dkg szeletelt gépsonka

Elkészítés:

  1. A lisztet a sóval összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojásokkal együtt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk a már megkelt tésztát 2 mm vékonyra, és 10x8 cm-es téglalapokra vágjuk.
  5. Mindegyik közepére rakunk 1 szelet gépsonkát, ami 1 cm-rel kisebb legyen, mint a tészta. Rá egy tetszőleges vastagságú sajtdarabot /sajtrudat /. Természetesen ez is kisebb legyen, mint a tésztánk.
  6. Feltekerjük, vagy csak ráhajtjuk a tésztát, és mindenhol jól lenyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék sütéskor.
  7. Tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és lekenjük tojással. 20 percig állni hagyjuk .
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük 10 -15 perc alatt.

 

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

 

 
Kereső